Courgette dak

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 20:01

Ingrediënten:

  • Rijst
  • Ui
  • Knoflook
  • Bloemkool
  • Geraspte kaas
  • Boter
  • Bouillon
  • Courgette
  • Tomaatjes

 

Kook de bloemkool tot deze gaar is en stamp vervolgens tot een puree met de boter en geraspte kaas. 
Fruit de uit en knoflook een paar minuten en voeg er vervolgens de bouillon en rijst aan toe. Laat dit zachtjes koken tot de rijst gaar is (al het water is dan opgenomen, het kan zijn dat je tussentijds wat water toe moet voegen om de rijst voldoende gaar te krijgen).
Terwijl de rijst kookt snijd je dunne plakjes van de courgette. Smeer deze in met wat olie en zet in de oven.
Wanneer de rijst gaar is meng je dit met de bloemkool puree.
Schep vervolgens in een ovenschaal en leg de gegrilde courgette er als een dakje bovenop. Tot slot nog wat tomaatjes en de schotel kan in de oven.
Dit hoeft niet meer lang!

 

Een beetje van Sem en een beetje van:

Honger! Mme Zsazsa

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.