Ingrediënten soep:
- Bouillon (Maggi basis voor soep)
- Ui
- Bloemkool
- Rode currypasta
Ingrediënten salade:
- Sla
- Quinoa
- Komkommer
- Tomaatjes
- Avocado
- Haloumi
Ui fruiten voor de soep. Na een tijdje de bouillon erbij met de bloemkool en rode currypasta naar smaak toevoegen. Laat even koken.
Terwijl de soep staat te pruttelen heb je de tijd om de salade te maken.
Kook een half kopje quinoa met 1 heel kopje water. Meng ondertussen alvast de salade met komkommer, tomaat en avocado. Zodra de quinoa gekookt is een half bouillonblokje eronder kruimelen. Zodra deze voldoende is afgekoeld onder de salade mengen. De haloumi in plakjes snijden en grillen. Terwijl deze kort gegrild wordt meng je met een staafmixer de soep.
Voila: een vullende maaltijd waarbij alles tegelijkertijd klaar is.
Een licht pikante soep en een frisse vullende salade.
Een beetje van Sem en een beetje van:
https://elienscuisine.be/recepten/soep/bloemkoolsoep-met-curry/

Reactie plaatsen
Reacties