Maïssoep en nacho's

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 19:54

Ingrediënten soep:

  • Maïs uit blik
  • Kokosmelk
  • Bouillon (maggi basis voor soep)
  • Knoflook
  • Rode ui
  • Rode peper
  • Peper, Zout & Komijnpoeder

 

Ingrediënten nacho's:

  • Nacho's 
  • Kidneybonen
  • Courgette
  • Paprika
  • Tomatenblokjes (afgeschud zodat je alleen de tomaatjes overhoudt)
  • Kipfilet
  • Geraspte kaas
  • Créme fraîche en chilisaus

 

Op dinsdag eten we vaak soep met brood. Dit keer wilde ik eens iets anders voor erbij dus maakte ik een nacho schotel.

Eerst de soep. Rode ui, knoflook en de peper fruiten met het komijnpoeder. Daarna de maïs, kokosmelk en bouillon erbij. Laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen en daarna met een staafmixer tot een soepje mixen. 

Vervolgens de nacho's. Snijd de courgette, paprika en kipfilet. De kipfilet bakken tot deze bruin is en daarna alle groenten erbij. Kort aanbakken en dan kun je de schotel opmaken.
Laagje chips, laagje kipfilet en groenten, laagje kaas, laagje chips, laagje kipfilet en groenten en tot slot een laagje kaas.

Dit hoeft maar kort in de oven: tot de kaas is gesmolten. 

Voor het eten nog wat créme fraîche en chilisaus erover. 

 

Een beetje van Sem en een beetje van:
https://www.lekkerensimpel.com/mexicaanse-maissoep/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.