Taart van tomaatjes

Gepubliceerd op 12 april 2019 om 11:30

Ingrediënten:

  • Bloemkool
  • Rode ui
  • Cherry tomaatjes
  • Knoflookolie & Knoflookpasta
  • Filodeeg
  • Nootmuskaatmelange & Peper

 

Hmmm, dit was lekker! En verrassend makkelijk.
Filodeeg tijdig ontdooien want anders is het echt een drama om dat spul uit elkaar te krijgen zonder dat het scheurt.
Daarna de taartvorm/quichevorm bekleden en de vellen insmeren met knoflookolie. 
Bloemkool even koken tot 'ie gaar is. Na het afgieten de kruiden toevoegen en daarna pureren met de staafmixer of keukenmachine. 
Deze puree volgt de basis van je taart en kun je dus in de beklede taartvorm scheppen.
Tijdens het koken van de bloemkool de rode uit fruiten met de knoflook (ik zou hem zelf in ringen of halve ringen houden).
De gefruite ringen verdeel je over de bloemkoolpuree. 
Tot slot de gehalveerde tomaatjes toevoegen aan je taart en eventueel nog wat peper. 
Klaar om de oven in te schuiven!
PS. je zou de bloemkoolpuree ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld aardappelpuree of puree van pastinaak.

 

Een beetje van Sem en een beetje van:
https://chickslovefood.com/recept/hartige-taart-cherrytomaatjes-skinny-six/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb